| Caii tratati ca niste obiecte! | |
|
+4claudia btzt yoana Violeta Frincu Spinu Patricia 8 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
Spinu Patricia Membru Forum Animalutze
Mesaje : 1626 Data de inscriere : 05/11/2010 Varsta : 26 Localizare : jud.bacau moinesti
| Subiect: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 6:41 am | |
| De cand ma-m nascut am vazut tot felul de fapte groaznice asupra animalelor insa cele mai rele le-am vazut cu caii.Se petrec lucruri ingrozitoare la adaposturi ce sa mai zic in lumea de afara!La fosta mea casa am vazut cele mai ingrozitoare lucruri.Aproape in fiecare zi vad un cal necajit.Si prin necajit vreau sa spun legati de picioarele din fata si dati drumul sa manance.Cum sa manance daca el in loc sa mearga sare si la fiecare cal li se vad oasele nu am vazut un cal frumos si ingrijit niciodata.Caii sunt pusi sa traga lucruri mai grele decat ei.Am vazut odata un singur cal era pus sa traga un urias bolovan.Aceasta intamplare am vazut-o la niste tigani il biciuiau si aruncau cu pietre in bietul cal pana nu a mai putut rezista si a cazut jos.Cu cateva zile in urma am vazut un cal legat de o teava langa strada pe o zi caniculara bietul de el cred ca murea de sete si mustele il necajeau tare mult.Si cate grozavii nu am mai vazut sper sa fac rost de niste poze.Cred ca o sa gasesc! | |
|
| |
Mesaje : 1626 Data de inscriere : 05/11/2010 Varsta : 26 Localizare : jud.bacau moinesti
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 6:45 am | |
| Va mai dura cam vreo 6 zile pana ce pun pozele ca sunt la fosta mea casa.De aici am sa fac pozele si am sa stau vreo 6 zile si apoi cand ma intorc sper sa pot pune pozele! | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 6:47 am | |
| Nu sunt sigura daca am sa pot aduce poze dar am sa incerc! | |
|
| |
Violeta Frincu Membru Forum Animalutze
Mesaje : 316 Data de inscriere : 08/06/2010 Varsta : 56 Localizare : Italia
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 6:50 am | |
| Apropo de cai: in data de 18 iulie am primit un mail din Cluj, de la Magdas Anamaria! Din pacate abia azi dimineata l-am citit (nu am timp sa deschid toate mesajele). Il postez aici, in speranta ca cineva din Cluj il va vedea si va putea ajuta:
"Buna ,sunt o mare iubitoare de animale.Din cate am inteles dumneavoastra va ocupati de protectia cainilor si a pisicilor? As avea o rugaminte .Aici la noi in judetul cluj sunt niste tigani care au niste cai pe care ii tin in cele mai groaznice conditii.Pe langa aceasta ii bat foarte tare .Nu stiu la cine sa ii reclam asa ca singura adresa pe care am gasit-o a fost a dumneavoastra.Daca cumva stiti o adresa de mail pentru protectia animalelor din judetul cj va rog sa mio trimiteti.Va multumesc mult. Sper ca mai sunt persoane care indragesc animalele la fel ca mine.Eu nu vreau decat ,ca animalele acestea sa nu mai fie batute in ultimul hal! Va multumesc mult"
| |
|
| |
yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 7:03 am | |
| cluj????....ohohohoho....pai clujul e mult mai evoluat decat moldova noastra la capitolul protectia animalelor !!!....ce sa mai spunem de moinestiul nostru la fel de "tiganizat", unde bietii cai sunt tratati in acelasi mod....dar stati linistiti....si copii sunt tratati la fel !
anamaria, cu o cautare pe google gasesti si o asociatie de protectie a animalelor in cluj !....numai cu ei impreuna poti lucra si, neaparat si cu politia !!!...(daca au curajul sa se bage) | |
|
| |
yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 7:08 am | |
| iata si un site http://www.nuca.org.ro/si, draga anamaria, nici o asociatie nu se ocupa DOAR de caini si pisici !!...ci de tot ceea ce nu e om dar are viata ...sunt care se ocupa si de natura !! ideea este ca in prim plan apar caini si pisici, deoarece caii sunt mult mai greu de intretinut si adoptat !...una e sa improvizezi un tarc si o cusca pt un catel pe care vrei sa-l salvezi, alta e sa adapostesti un calut !!!! succes iti dorim ! | |
|
| |
yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 7:13 am | |
| patricia, de acum esti din ce in ce mai curajoasa si mai isteata in protectia animalelor...stii ce trebuie facut: poze si filmulete !!!..poate cu telefonul, ca oricum il avem tot timpul la noi !....si, martori...mai trebuie sa ai martori curajosi prin preajma pe care sa-i convingi sa astepte pana suni la politie...deci, cam astia sunt pasii: --poze/ filme --martori --sunat la politie la urgente: 112 oricine poate face asta...absolut oricine ! (oricum, daca ai reusi sa fii mai "in umbra" cand filmezi, n-ar fi rau | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 10:14 am | |
| Am sa fac poze cu telefonul.Atunci cand am vazut scena calului eram in masina si ma indretam spre casa.Martori cam pe nimeni nu intereseaza la fosta mea casa mai sunt decat 2 femei batrane restul tigani.Eu pot doar sa fac poze nu vreti sa aveti de aface cu tiganii.Si parintii imi spun sa nu ma bag in belele.Am gasit un cal legat de picioare si unul legat de copac . Telefonul meu nu este performant deci va trebui sa fac poze cu telefonul fratelui meu.Si trebuie sa astept cam o saptamana sau 2 ca sa pot pune pozele pe forum! Deci nu stiu sigur daca pot face poze! | |
|
| |
claudia btzt Membru Forum Animalutze
Mesaje : 2085 Data de inscriere : 05/11/2010 Varsta : 26 Localizare : moinesti,jud bacau.
| |
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 10:29 am | |
| Daca nu putem face nimica macar sa-i facem de ras cand mai vezi asa ceva fale poze si punele pe forum sau chiar daca faci un filmulet sa-l pui pe youtube! | |
|
| |
Mesaje : 2085 Data de inscriere : 05/11/2010 Varsta : 26 Localizare : moinesti,jud bacau.
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 10:45 am | |
| era prea departe..nu s-ar fi vazut...si nici nu ma apropii pentru ca..stiu un caz.cand unui vecin....i-a scapat din ograda parca o gaina..a intrat la tigani in curte...le-a omorat-o si dupa a fost si scandal cu cutite topoare......atunci tiganii au ranit foarte grav un om in varsta,si pe ceilalti un pic! | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 10:47 am | |
| De aceea am spus mai sus ca nu vrei sa ai de a face cu ei.Poate reusesti sa fotografiezi odata cum arata calul fara tigani prin preajma! | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 10:54 am | |
| da.....lumea asta .........fie ca sunt legi,dar nu prea se respecta .,insa am vazut la tv ,la stiri,ca a primit un om amenda pentru ca si-a omorat calul...dar doar cu o amenda,omul acela poate sa omoare multe animale | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 11:05 am | |
| Stiu scapa foart usor eu i-as baga la inchisoare sa putrezeasca | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mar Iul 26, 2011 11:08 am | |
| Da dar stii.......n-ai sa vezi,multi tigani la puscarie | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Iul 30, 2011 11:18 am | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Vin Aug 19, 2011 2:06 pm | |
| | |
|
| |
Denyssuka Membru Forum Animalutze
Mesaje : 185 Data de inscriere : 20/07/2011 Varsta : 26 Localizare : Dr.Tr.Severin (Mehedinti)
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Vin Aug 19, 2011 2:10 pm | |
| Imi pare rau !!! Asa sunt unii tigani si unii oameni | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Vin Aug 19, 2011 2:13 pm | |
| | |
|
| |
Mesaje : 185 Data de inscriere : 20/07/2011 Varsta : 26 Localizare : Dr.Tr.Severin (Mehedinti)
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Vin Aug 19, 2011 2:23 pm | |
| Eu m-asi fi luat de ei Sau macar filmam mai de aproape | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Aug 20, 2011 4:58 am | |
| Iti spun eu nu vrei sa te pui cu tiganii astia pot sa-ti faca multe rele!Si sa filmez mai aproape am incercat tot nu a iesit bine pt. ca am filmat cu telefonul! | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Aug 20, 2011 7:14 am | |
| Si eu am o iapa o sa pun si poze | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Aug 20, 2011 8:39 am | |
| Eu cum sunt ...la bunci=la tara......sunt multi cai!si stateam intr-o zi afara ,langa un uluc,in care veneau animalele.si beau apa de acolo..apa fiind curata ca este un izvor care curge mereu...50 (aproximativ) de cai doar vreo 4 am vazut ingrijiti!Intr-o seara am vazut doi cai batuti aveau sange si stapanii erau 2 oameni unu minor si unul adult.Si baiatul a zis"tata nu mai da in el..ca i-ai dat aseara destul"...!!!ma ingrozit! | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Aug 20, 2011 5:17 pm | |
| | |
|
| |
| |
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Dum Aug 21, 2011 8:33 pm | |
| Am promis poze !!! Ok , uite poze ) Iapa mea e naravase , ma si doborat , nu stiu de ce face asa aproape pe toti n`ea doborat din caruta Bine n`ea doborat cand era in calduri , si o vazut un cal (armasar) O sa mai pun poze | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Lun Aug 22, 2011 6:13 am | |
| Este foarte frumoasa are un nume?? | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Lun Aug 22, 2011 6:44 am | |
| Stela Stra-bunicul meu a cumparat`o acum 18-19 ani de la niste tigani. Ea in realitate e mare , dar am facut poza mai de la distanta , am dus`o sa manance si ea iarba si cand o priponim se incura si m`ia fost frica sa na ma loveasca. Cand o sa merg la tara o sa fac un filmulet | |
|
| |
alexandra nica Membru Forum Animalutze
Mesaje : 1310 Data de inscriere : 26/08/2011 Varsta : 28 Localizare : Moinesti
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mier Oct 19, 2011 5:22 pm | |
| Si bunicul meu are un armasar si imi e foarte bun prieten.O sa postez poze | |
|
| |
stefanyafelea Membru Forum Animalutze
Mesaje : 680 Data de inscriere : 21/09/2011 Varsta : 26 Localizare : Bacau Moinesti
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Mier Oct 19, 2011 5:35 pm | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Vin Oct 21, 2011 4:43 pm | |
| Acestea sunt clipele faine petrecute cu prietenul meu sur. | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Oct 22, 2011 5:17 am | |
| | |
|
| |
Lazar Catalina98 Membru Forum Animalutze
Mesaje : 1174 Data de inscriere : 06/05/2011 Varsta : 26 Localizare : Moinesti , Judetul Bacau
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Oct 22, 2011 12:31 pm | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Sam Oct 22, 2011 4:06 pm | |
| Vreau si eu! cand....ne inviti si pe noi,la o tura? | |
|
| |
| |
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Dum Oct 23, 2011 5:57 am | |
| Da eu deja mor de frica . | |
|
| |
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Dum Oct 23, 2011 12:33 pm | |
| Nu are de ce sa iti fie frica daca stii ce cal calaresti si stii cum se comporta el, cand te sui pe el nu ar trebuii sa ai nici o temere.La mine chiar daca mai face figuri si vrea sa ma arunce de pe el stiu din ce pricina face asa,din cauza ca nu este scos din grajd.Am avut si eu 2 accidente cu Suru ,odata era sa imi rup 2 coaste si oadata era sa imi rup o mana.Dar am stiut sa il dresez si acum e cuminte. | |
|
| |
stefanyafelea Membru Forum Animalutze
Mesaje : 680 Data de inscriere : 21/09/2011 Varsta : 26 Localizare : Bacau Moinesti
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Dum Oct 23, 2011 4:45 pm | |
| | |
|
| |
Lazar Catalina98 Membru Forum Animalutze
Mesaje : 1174 Data de inscriere : 06/05/2011 Varsta : 26 Localizare : Moinesti , Judetul Bacau
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! Dum Oct 23, 2011 5:02 pm | |
| Stii multe lucruri despre cai Bravo ! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Caii tratati ca niste obiecte! | |
| |
|
| |
| Caii tratati ca niste obiecte! | |
|