teodor Vizitator
| Subiect: JIGODIA, CEA MAI REA BOALA A CAINELUI Mier Mai 04, 2011 12:17 pm | |
| Buna ziua. Am si eu un catel care s-a molipsit cu jigodie. Il tratam cu CANGLOB D dupa prima doza nu prea mai are simptome dar vomita si nu inteleg dc:x daca e normal astept un raspuns
MS MULT TUTUROR |
|
Violeta Frincu Membru Forum Animalutze
Mesaje : 316 Data de inscriere : 08/06/2010 Varsta : 56 Localizare : Italia
| Subiect: Re: JIGODIA, CEA MAI REA BOALA A CAINELUI Mier Mai 04, 2011 12:30 pm | |
| Va pot ajuta cu numarul de telefon al unui veterinar foarte bun si foarte OM. El este in Brasov dar eu cred ca-l puteti contacta si cere un sfat, indiferent din ce colt de tara a-ti fi! Se numeste Teleanu Dragos : 0720054811. Multa sanatate animalutului! - Atașamente
- siglah10[1].jpg
- Nu aveti permisiunea sa descarcati atasamente aici.
- (7 KB) Descarcat de 0 ori
| |
|
yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: JIGODIA, CEA MAI REA BOALA A CAINELUI Mier Mai 04, 2011 2:19 pm | |
| intr-adevar, jigodia este una din cele mai periculoase boli, la care sunt suspusi in special cainii nevaccinati, puii si cateii de rasa ! se manifesta in special prin: scurgeri nazale, ale ochilor, apatie si anorexie (lipsa poftei de mancare), pentru inceput...apoi boala avanseaza, cu diareee, varsaturi si tuse....in faza cea mai avansata, virusul ataca sistemul nervos, iar animalul manifesta simptome neurologice: tremuraturi, se clatina pe picioare, si chiar ajunge sa se loveasca cu capul de pereti...daca boala este tratata asa tarziu, animalul are mari "sanse" sa moara, iar daca nu, ramane cu sechele neurologice... boala este tratabila, fara sechele, daca este luata din timp, si diagnosticul este depistat corect !!..citeste cazul d-lui olteanu, unde toto a primit tratament pt enterocolita si conjunctivita !!!! iar catelul avea de fapt jigodie !.... https://animalutze.catsboard.com/t75-ajutor-pentru-un-catelus-cu-jigodieretine ca jigodia este extrem de contagioasa !!...in perioada asta, sa nu intre in contact cu alti catei....boala nu se transmite , insa, la om !! (desi unii isi spun altora chestiuni de genul "bă, eşti o jigodie" )... boala se depisteaza cel mai corect prin analize !! astfel, cel mai bine ar fi sa-i faci analize, si , urgent, taratament corect !...canglobul ,este o varianata corecta...cauta insa un cabinet veterinar bun, iar daca esti sigur de diagnostic, incearca sa apelezi si la medicul pe care ti l-a recomandat violeta !..daca animalutul nu manaca, tb sa-i faci perfuzii sau vitamine si alte substante hranitoare, injectabil ! succes si sa revii cu vesti bune ! (din pacate, d-l olteanu nu ne-a mai spus nimic de toto..sper sa nu fie un semn rau ) | |
|
yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: JIGODIA, CEA MAI REA BOALA A CAINELUI Mier Mai 04, 2011 2:20 pm | |
| imi pare rau sa te anunt ca ...toate astea te vor costa un pik...insa ...nu-l poti lasa sa se stinga pur si simplu !!
| |
|
Spinu Patricia Membru Forum Animalutze
Mesaje : 1626 Data de inscriere : 05/11/2010 Varsta : 26 Localizare : jud.bacau moinesti
| Subiect: Re: JIGODIA, CEA MAI REA BOALA A CAINELUI Mier Mai 04, 2011 2:29 pm | |
| nU PUTEM PERMITE SA SE INTAMPLE ASA CEVA NU PUTEM SA IL SALVAM CUMVA???? | |
|
yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: JIGODIA, CEA MAI REA BOALA A CAINELUI Mier Mai 04, 2011 2:41 pm | |
| pai nu stim cine este si de unde este "teodor"...poate aflam detalii...si poate si niste poze ale catelului !! | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: JIGODIA, CEA MAI REA BOALA A CAINELUI | |
| |
|