|
| Diareea la pisici | |
| | Autor | Mesaj |
---|
alexandra nica Membru Forum Animalutze
Mesaje : 1310 Data de inscriere : 26/08/2011 Varsta : 28 Localizare : Moinesti
| Subiect: Diareea la pisici Mier Iul 18, 2012 9:40 am | |
| Am gasit astazi o pisica mica mica crek are vreo 2 luni si are diaree.Nu stiu ce sa-i dau adica medicamente. VA ROG URGENT SA MA AJUTATI | |
| | | yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Iul 18, 2012 10:21 am | |
|
sigur, depinde mult si de cauzele diareei...daca e doar o diaree alimentara (adica provocata de la o mancare anume sau lapte), atunci e simplu: se regleaza tot alimentar:
1. in primul rand renuntarea la alimentul care a provocat diareea 2. NU se da lapte 3. regim alimentar cat mai strict, macar in primele 2 zile: orez fiert sau mucilagiu de orez simplu !....daca nu-i place, amestecam cu putina carnita fiarta si taiata marunt, dar putin, doar cat sa o pacalim sa pape orezul! 4. apa multa !!! diareea dezhidrateaza repede puiutii fie de catel fie de pisici ! 5.merge si branza de vaca "zburata" cum se spune...NU branza de oaie la burduf, ca aceea fermenteaza...si NU cu sare ! 6. merge si o supita cu orez si morcov, si poate o pulpita de pui...e foarte buna in varianta asta, macar o cantitate mai mica, intr-n vas mic, atat cat sa o scoatem din necaz: un morcov, o ceasca de orez, o pulpa de pui...
insa daca diareea e infectioasa, adica provocata de vreo bacterie, atunci e mai complicat...n-am patit niciodata, dar tratamentul inseamna, pe langa alimentatie de regim, si medicamente...nu stiu, aici vetul stie...
poate fetele de pe forum au mai patit, sa ne spuna din experienta lor...
| |
| | | simona Membru Forum Animalutze
Mesaje : 246 Data de inscriere : 09/10/2010 Varsta : 41 Localizare : bacau
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Iul 18, 2012 4:32 pm | |
| buna alexandra am citit ca ai gasit o mogaldeara micuta cu diaree:(.ea cum e inafara faptului ca are diaree?e apatica , fara vlaga, ti se pare ca nu ar avea ochii rotunzi ci mai mult alungiti, sta chircita intr-un colt si nu are chef sa socializeze???au am avut o groaza de pisoi cu diaree, cum a spus si ioana daca e din cauza alimentatiei se trateaza, stai linistita, dar daca are altceva atunci cauta si alte indicii ca pisica nu e ok.am avut matoi cu diaree dar erau vioi , aveau chef de joaca , dar si pisoi cu diaree si deshidratati la maxim.cu unul am mers zilnic cu el la vet, pentru ca o zi era bine iar doua era apatic, pur si simplu nu vroia sa se ridice de jos, fara pofta de mancare , nu bea apa , nu miauna destul de puternic sa il aud.eu pentru ceilalti la sfatul medicului am folosit urmatorul tratament care a dat roade chiar de a doua zi , asta daca pisica nu are altceva inafara diareei: -ceai de menta, nu o sa vrea , dar 1ml intr-o seringa si ii dai tu , de cate ori ai ocazia, de 4-5 ori, fara apa in rest, sau daca ii dai apa sa o dai fiarta si lasata la decantat -orez cu putina carnita de pui, ca altfel nu papa deloc, carnita sa nu fie grasa , ci o alegi tu cat mai macra si o amesteci cu orezul , facut un pic mai moale, nu pui nimic in orez(sare, morcov,etc) -curatat funduletul permanet , sa ii ramana uscat ca sa nu faca alta infectie, spalat cu ceai musetel sau doar cu apa calduta , sters bine bine (eu dadeam si cu pudra de bebelusi ca era super eficienta:) ) -daca nu isi revine a doua zi dupa ce incepi cura aceasta, cumperi de la farmacia umana , smecta de copii , pt sugari, un plic , si pui un varf de lingurita amestecat cu apa fiarta si dai la fel cu seringa , dimineata si seara -evita lactatele , fara lapte , iaurt sau alte derivate chiar daca vezi ca isi revine ii mai dai 2-3 zile orez ca sa fi sigura ca e ok, ca nu mai are probleme, dupa faci o deparazitare , ca poate are si viermisori , oricum acum cu diaree nu isi face efectul pastila, ca o elimina prea repede si nu isi face efectul Eu asa am facut cu pisoii mei, la o parte a functionat de minune, dar o parte care aveau si alte probleme a necesitat tratament de la vet.Perfuzii cu dumnezeu stie ce, plus injectii , plus regim, dar si-au revenit in cateva zile .Doar unul singur am pierdut eu , Foca , dar cu el e alta discutie, alte probleme mult mai grave . Te pup si sper ca micutul sa isi revina repede , asteptam si vestile bune. | |
| | | alexandra nica Membru Forum Animalutze
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Iul 18, 2012 7:05 pm | |
| Buna Simona pisicuta nu e apatica ci dimpotriva e foarte galagioasa si pe cine intalneste in cale la ala se duce nu sta chircita si mananca destul de bine. | |
| Subiect: Re: Diareea la pisici Joi Iul 19, 2012 8:43 am | |
| asta e bine, daca zici ca umbala dupa fiecare om inseamna ca e doar deranjata la burtica.in doua zile ar trebui sa fie ok , probabil a papat ceva ce a stat prea mult la soare. succes cu micuta | |
| Subiect: Re: Diareea la pisici Joi Iul 19, 2012 9:47 am | |
| | |
| | | claudia btzt Membru Forum Animalutze
Mesaje : 2085 Data de inscriere : 05/11/2010 Varsta : 26 Localizare : moinesti,jud bacau.
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mar Iul 31, 2012 5:03 pm | |
| Azi pisica mea....cea mare a fatat acu 1 luna aproximativ,a facut treaba mare la geam foarte foarte moale si aproape galben ...verde..ii dau orez fiert????? | |
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mar Iul 31, 2012 6:57 pm | |
| Da dai orez fiert amestecat cu cv bun sos de carne cv bun oricum ca sa manance nu prea mult dar incearca. | |
| | | yoana MODERATOR FORUM
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Aug 01, 2012 7:50 am | |
|
claudia, citeste cu atentie "instructiunile" ce le-am scris mai sus...si simona a scris, insa poate nu e cazul sa te sperii asa...
daca diareea e doar alimentara, sa stii ca merge sa-i refaci "scaunelul" si cu niste bobite bune...daca poti, ia-i niste bobite de la farmacie(langa gara e mai ieftin)...si cum spuneam: fara lapte si mamaliguta ! sa aiba toate pisicile un vas CURAT de apa, mereu...e cald si ele beau multa apa, mai ales daca e stricata la burtica vreuna din ele !
| |
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Aug 01, 2012 11:17 am | |
| cred ca culoarea scaunului pisicii tale are legatura cu ce a papat ea cu o zi inainte.daca are diaree e posibil sa fie si din cauza caldurii , a mancarii poate putin acra , chestii din astea .cum spune si ioana, apa proaspata , curata , schimbata de 2 ori pe zi , mai ales daca farfuria cu apa sta afara , mai se depune praful .poti sa ii dai si nitel orez , sau doar ai grija ce ii dai sa pape, mancare mai uscata pana isi revine . | |
Mesaje : 2085 Data de inscriere : 05/11/2010 Varsta : 26 Localizare : moinesti,jud bacau.
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Aug 01, 2012 11:18 am | |
| da..este cea care a fatat, dar mi se pare prea bolnava...i-am dat si ciorba,si acuma cei mici adica sunt destui de mari sug lapte de la ea!si a slabit,si mananca..dar degeaba | |
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Aug 01, 2012 11:19 am | |
| saptamana trecuta i-am dat mai mult bobite pentru pisici,lapte.... | |
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Aug 01, 2012 12:05 pm | |
| pisica a slabit pentru ca pisoii inca o sug , daca ea ii accepta nu e bai , lasai sa suga, doar ca pisica mama trebuie hranita mai bine .trebuie sa aiba si pentru pisoi dar si pentru ea.da-i doar hrana uscata pana isi revine, cred ca si din cauza caldurii ea pare mai bolnava, dar sigur e molesita .nu ii mai da lapte , tine-o pana la sfarsitul saptamanii doar pe crante pentru pisici.va fi bine , pisicile adulte isi revin mai repede decat puiutii, doar ca tre sa ii mai verifici si pe aici mici, daca zici ca inca mai sug e posibil sa faca si ei diaree. | |
| Subiect: Re: Diareea la pisici Mier Aug 01, 2012 1:57 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diareea la pisici | |
| |
| | | | Diareea la pisici | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |