Forum Protectia Animalelor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forum Protectia Animalelor

BINE ATI VENIT !!!
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  
"Animalele împart cu noi privilegiul de a avea suflet."

 

 PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008.

In jos 
AutorMesaj
ADMIN
htt://animalutze.catsboard.com
htt://animalutze.catsboard.com



Mesaje : 47
Data de inscriere : 05/06/2010
Localizare : Moinesti

PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008. Empty
MesajSubiect: PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008.   PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008. EmptyMier Iun 23, 2010 10:38 am

Cum trebuie sa procedati
PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008.

In mare, pasii sunt urmatorii:

* Daca vedeti ca cineva face rau unui animal (il abandoneaza intr-o statie, il bate, il tine intr-un lant de 40 cm, il omoara, etc, etc), gasiti un martor, doi si incercati sa retineti faptasul pe loc.
* Chemati politia la fata locului (sunand la 112 sau mergand la cea mai apropiata circa de politie), ca sa ia datele faptasului, ale martorului si ale reclamantului, date pe care le trece in procesul verbal. Toti trebuie sa semneze procesul verbal iar reclamantul trebuie sa primeasca o copie a procesului verbal din partea politistului, pe loc.
* Faceti o plangere scrisa (nu orala!!!) la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSV) din localitate (in Bucuresti, DSV-ul se afla in curtea Spitalului Ilioara, sector 3, metrou Nicolae Grigorescu), pe care o lasati la secretariat si la care primiti un numar de inregistrare. (Nu plecati de acolo fara a primi numarul de inregistrare! !!). In 30 de zile lucratoare trebuie sa primiti raspunsul scris la ea. Aceeasi plangere o lasati si la circa de politie cea mai apropiata si luati numar de inregistrare.

Observatii:

* Daca nu puteti retine faptasul pana vine Politia, incercati sa obtineti date despre el: cum arata, unde sta (il puteti urmari)
* E foarte important sa aveti macar un martor. Rugati-i pe cei din jur sa fie martori pe parcursul anchetei!
* Mergeti cu legea in mana la cel mai apropiat sediu de politie si cereti in numele ei sa vina un agent la fata locului. Daca politistii nu vor sa vina pe criteriul ca “noi ne ocupam de oameni, nu de animale”, aratati-le pasajul din lege care specifica ca de implementarea ei raspund obligatoriu Politia si colaborare cu D.S.V.-ul. Cei mai multi politisti nu au auzit inca de acesta lege.
* Cereti neaparat un proces verbal. Riscati ca fara el (e dovada scrisa) politistul “sa piarda pe undeva datele faptasului” considerand, tocmai, ca fapta lui nu este grava (doar daca ar fi facut rau unui om). S-au intamplat cazuri.
* Ancheta propriu-zisa se face de catre D.S.V. impreuna cu Politia (DSV-ul nu are competente pe fapte infractionale - cruzimi) ci numai pe rele tratamente.
* E bine sa stiti continutul legii chiar dumneavoastra si sa faceti referire in plangere chiar la articolele unde s-ar incadra cazul. (Nici cei de la DSV nu stiu uneori legea. Desi a aparut in 2004, au fost cazuri cand medicii de la DSV nu stiau de ea, actionand inca in numele Hotararii de guvern 1247/2003.
* Puteti descarca aici Legea 205/2004 privind protectia animalelor (format pdf-se - deschide cu orice tip de Adobe) si Legea 9/2008 pt. modificarea legii 205 (format pdf - se deschide cu minim Adobe 6; printati doar prima parte: pag. 1-4). Este bine sa existe in casa legea ca oricand sa fie la indemana dvs.
* Daca aveti cazuri cu animale schingiuite (carora li s-a scos un ochi, li s-a rupt o labuta etc.), mergeti la un medic veterinar cu acesta pentru a fi investigat si a primi o dovada constatatoare din partea acestuia.
* Daca aveti un cadavru de animal presupus otravit, trebuie sa il duceti imediat la examinare medicala, de unde primiti un certificat medical unde se specifica de catre medic cauza decesului.
* Nu depuneti originalele documentelor (de ex. dupa expertiza medicala) ci atasati copii ale acestora.

Cruzimile fata de animale sunt sanctionate cu amenda penala (1.000-10.000 lei) sau inchisoare (6 luni - 3 ani).
Nu lasati faptele josnice nepedepsite! Altfel, acesti indivizi vor continua sa faca rau.
Model scris de reclamatie

Domnul Director ¹ / Comandant ²,

Subsemnatul ...... domiciliat in ....., identificat prin CI serie ... nr. ..., va aduc la cunostinta ca in data de ....... s-a petrecut urmatorul fapt: persoana .... a facut ..... (dati detalii daca este cazul).
Aceasta fapta se incadreaza la art. ... (se indica "rele tratamente"/ "cruzimi impotriva animalelor", dupa caz) din legea de protectie a animalelor 205/2004 modificata si completata de legea 9/2008.

In conformitate cu art. ... din legea mentionata anterior aceasta fapta se pedepseste cu amenda penala /inchisoare, dupa caz).

Martorii la acest incident sunt persoanele:
..... , tel. .....

Va rog sa luati de urgenta masurile care se impun.
Atasez prezentei reclamatii si legea de protectie a animalelor, in care sunt evidentiate prin subliniere articolele unde s-ar incadra fapta.

Nume, semnatura, e-mail, telefon
Data

---------------------------------------------------------------
¹ In cazul in care reclamatia este adresata DSV-ului
² In cazul in care reclamatia este adresata Polit
Sus In jos
https://animalutze.catsboard.com
 
PROCEDURA DE RECLAMARE IN CAZUL INCALCARII LEGII DE PROTECTIE A ANIMALELOR, 205/2004, MODIFICATA DE LEGEA 9/2008.
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Protectia animalelor - legislatia comunitara
» Exemple de urmat in rezolvarea problemei protectiei animalelor comunitare si nu numai
» Protectie a Animalelor fara o Educatie Corespunzatoare?
» Catelusi arsi de vii!!
» Evenimente, initiative legislative in folosul animalelor

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum Protectia Animalelor  :: Informaţii Utile-
Mergi direct la: