cand emi a pus problema "educatiei corespunzatoare", cu siguranta s-a gandit la educatie in general...eu i-am raspuns doar de educatia din scoli...sigur, in scoala se poate realiza un prim pas, insa, daca educatia nu continua si dupa, un mare procent al educatiei din scoli (daca are loc !!) este zadarnicit! ong urile, saracele, din pacate, TREBUIE sa depuna eforturi si in aceasta directie!...
oamenii nu cunosc enorm de multe aspecte: legile de protectie animalelor, sanctiunile, ca pot si e necesar sa sesizeze politia atunci cand au fost martorii unei scene de cruzime sau multi nici nu stiu ce este o sterilizare...etc....trebuie lucrat f mult la informarea si educarea lor....metode sunt, nu stiu insa daca si bunavointa!....in aceste actiuni , in fond, se pot implica nu doar ong-urile, dar si noi, toti, iubitori de animale- desigur cu sprijin macar logistic din partea primariei...se mai pot implica profesorii, dar si preotii....mda, stiu, aici ei insisi ar trebui educati...preotii tb sa fie constienti ca in predicile lor, vorbind despre pacat si rautate, pot include si cruzimile asupra animalelor...interventia lor ar fi de un real folos, in conditiile in care credinciosii, in general, sunt ascultatori ai poruncilor biblice si bisericesti--chiar daca nu reactioneaza imediat, macar sunt pusi in tema!
sa zicem ca deja am inceput niste demersuri in aceasta directie..daca vor fi ceva rezultate, va voi comunica...oricum, spuneam pe alt topic: astazi am dat 2 cd-uri cu "earthlings"...desi cam costisitoare, si aceasta este o metoda de educare a oamenilor!