buna, minalu, si bine ai venit pe forum....
ma intristez ori de cate ori vad anunturi de adoptii, pe diverse situri...animalute atat de frumoase si dornice de a fi iubite si ingrijite....oare catora dintre ele chair le surade sansa de a fi adoptate, acum cand, in rautatea sa, omul abandoneaza...gandind samavolnic si egoist ca, de acum, va face o maaaare economie in casa, in perioada de criza...desigur, fals...cu sau fara una doua animalute in casa, nici nu saracim, nici nu ne imbogatim....
ideea este ca e minunat ca sunt OAMENI (asa obisnuieste violeta sa scrie
care se ocupa macar sa nu-i lase de izbeliste in strada....insa...ce se intampla daca nu gasim adoptori?...vine acusic frigul....noi, cel putin iubitorii de animale, avem deja gradinile/apartamentele populate, si vorba ta...daca puteam , ii luam deja pe toti cei de pe siturile de adoptii...
ce ramane atunci...insistenta de a gasi oameni ...care insa NU inteleg multe lucruri...de pilda, ca trebuie tratati la boala, ca trebuie deparazitati...ca trebuie STERILIZATI !!!...eu as propune, (si stiu ca e extrem de greu) ca atunci cand ne ocupam de un caz de adoptie, sa oferim, "la pachet" si ceva BONUSuri....as insista , mai intai, cu sterilizarea(indeosebi daca-i femela)!!!...apoi, animalutul sa fie dat deparazitat macar, daca nu si vaccinat...si...tentant ar fi sa se promita TRANSPORTUL in zone limitrofe, macar...stiu ca e greu, dar sansele de adoptie cresc in acest fel....mai facem cate un apel de strangere de fonduri pe forum, pe la prieteni....
insist cu donatia animalutului DEJA sterilizat, iar daca-i prea mic, macar sa se promita sterilizarea la tp. potrivit...pana sa-mi strelizez pisicile, avem si eu "munci" de genul asta..adica de a cauta stapani....ultima data, am dat o puiuta mica superba, tricolora...dupa un tp aflasem ca se "puia" la greu...nici n-am intrebat ce s-a facut cu puii...insa m-am oferit insistent sa-i achit sterilizarea, la medic....nici pana azi nu am fost insa solicitata...probabil tbuia sa ma ocup si de transport si de recupararea postnatala!!!
....din pacate, chiar daca sunt ingrijite, animalutele pe care le dam, continua sa fie "stapanite" de oameni iresponsabili...uneori, insa, unii CHIAR NU au cu ce sa le ingrijeasca atunci cand vine vorba de boala sau paraziti...
cum afli care sunt fetite si care baieti...si cum ii prinzi daca sunt salbatici...am vrut sa ma ocup si eu , candva, de o familie -mama-pui-, insa n-am reusit sa prin pe nici unul!!...